25 Şubat 2013 Pazartesi

Yeni dünya hükümeti

Cthulhu tech
Yeni dünya Hükümetinin rehberlik ve korunması altında İnsan topluluğunun evrimi, insanoğlunun en büyük başarısıydı. Kültürel çeşitlilik, etnik gelenek, mezhepler arası dini hoşgörünün birleştirdiği süreç ulus üstü bir kimliğin ortaya çıkmasını sağladı. Yabancı işgale insanoğlunun maruz kalması ve tarifsiz korkular, geçmişte benzersiz İnsan çeşitliliğinin genel bir kabulüne yol açtı. Etnik, ırksal ve dini farklılıklar bireylerin temel özelliklerdir ve bu noktada özgürdürler. Açıkçası eş cinsel ve karışık ırktan olan ilişkiler kabul edilir noktaya gelmiştir. Kadınlar ve erkekler askeri, mesleki ve toplum içerisinde eşit rollere sahip olmuşlardır. Ortak bir düşman ve savaşın getirdiği yıkım her canlının yaşamının değerli olduğunu insanlara geçen on binlerce yılın ardından öğretmiştir.

Savaş dönemindeki teknolojik ilerleme ve ilk mistik teknoloji savaşının kazanılması insanlığın içinde sahip oldukları erdemlerin mücadelelerinde yardımcı olacağı yönündeydi. Yeni dünya Hükümetinde ortak kültürel tavır bütün zorluklara rağmen iyimserlik doğrultusundadır. Bu idealizm, hükümetin propagandası tarafından desteklenir.

Bölgesel diller hâlâ var oldukları halde İngilizce Yeni dünya Hükümetinin resmi dilidir. Hem İnsan ve hem de Nazzadi , asıl dilleri  gibi İngilizce bilmektedir. 

Yürütme ve otorite, Birleştirilen dünyanın Başkan'ı tarafından yönetilmiş Güvenlik Konsey'inin seçilen üyeleri tarafından uygulanır. Güvenlik Konseyi, Arlington Yükseklik'lerinde Başkanlığa ait arazidedir.

Yeni Dünya Hükumeti merkezi Chicago da ABD'den bağımsız bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Bununla birlikte hasarlı binaların yeniden inşası, alt yapının yeniden kurulması ve savaş mağdurlarına destek olmak üzere Hükümet büyük bir çaba sarf etmektedir. Ayrıca Bölgesel yönetimler kendi içlerinde varlıklarını sürdürmektedirler. Sivil direniş bölgesel nitelikli olmakla birlikte uzaylı istilasına karşı yavaşlatıcı bir nitelik taşımaktadır.

İngiltere de Esoteric Order karşısında savaş devam etmektedir. Ayrıca Akdeniz ve Pasifikte Hükümetin askeri güçleri tutunmaya çabalamaktadırlar. Özellikle Afrika kıyıları ve Güney Amerika kıyıları Esoteric Orderın kontrolü altındadır.

Elbette mistik teknoloji, ilk Arcanotech Savaş'ı boyunca kendisi kanıtladı. Modern savaş için en önemli silahlar mobil silahlar platformlar olduğu gibi önceki yüzyılın araçlarıyla başarıyla değiştirilen büyük mecha savaş makineleri ve zırhlı araçlar olmuştur.

Tehditlerin bir geniş değişikliğine cevap vermek için hükümetin becerisi Birleşik Kol'lar ordusu  ve herhangi bir arazide herhangi bir düşman karşısında herhangi bir görevi başarmak için, ve azami esneklik etkili ateş gücünü bir arayan getiren, hızlı hareketliliği yüksek birlikler oluşturmaktadır. Bu aşamada piyadelerin mistik teknoloji ile güçlendirilmiş zırhları onların eski kuzenlerinin yanında büyük bir avantaj sağlamaktadır, hızlı hareket edebilme, güç, dayanıklılık ve ateş gücündeki artış bu savaşta dünyanın en temel dayanaklarındandır.

İkinci mistik teknoloji savaşı sırasında boyutlar arası bir geçit açabilmek için girişimlerde bulunulmuştur. Bilimde Kurtçuk delikleri olarak bilinen bu geçitler gerçekliğin sınırlarını zorlamakla kalmayıp, Los Angeles'ın 340km çapındaki bir arazideki bütün canlıları yok etmiştir.

Savaş bütün hızıyla devam etmekte iken, insanlar olan bitenin büyük bölümünden bir haber yaşamaktadır. Bunun temel amacı da umudun varlığını korumasıdır fakat onların bilmediği bir şey vardır ki bu da “insanlığın kaybedeceğidir!”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder