25 Şubat 2013 Pazartesi

Cthulhu Tech Kavramlar

Cthulhu tech
Sonsuzluk Savaş'ı, bütün savaşların en büyüğü: Insanlar ve Nazzadi, uzaylı ırk Migou  ve eskilerin ordularının ayrıca mezheplerinin saldırıları sonucu hayatta kalmaya çalışıyor.

Arcanotech(mistikteknoloji): Bilimsel ve mistik prensiplerin bir füzyonu. Arcanotechnology, Öklit geometrisi ötesini ele alan kuramlar etrafında kurulur.

Ashcroft Vakfı:  En büyük ticari şirketin biri, Sonsuzluk Savaş'ında hayatta kaldı. Ashcroft Vakfı, mistikteknolojinin yaratıcısıdır. Ayrıca Yeni Dünya Hükümeti için araştırma ve geliştirme sürecini takip eder, et ve tırnak gibidirler.

Kaosun çocukları: Sonsuz olan Nyarlathotep'in gizli mezhebi. Chrysalis ticari şirketin bulguları üstünde Kaos'un Çocukları şirketi inceledi ve yönetimi ele geçirdi. Dhohanoids'i oluşturma yetenekleri vardır. Onlar, gizemli Nyarlathotep'in yolunu izledikleri ve  Sonsuzluk Savaş'ınden sorumlu olduğukları da söylenir.

Chrysalis Şirketi , Sonsuzluk savaşında hayatta kalan çok az şirketten birisi. Chrysalis şirketi eskiden Yeni Dünya Hükümetine hizmet ederdi ancak Kaosun çocukları tarafından ele geçirildikten sonra Yeni Dünya Hükümetinin karşısında yer almıştır.

Cthulhu: Esklerin en korkulanı. Cthulhu R'lyeh'in ölü topraklarında esir bir şekilde uyumaktadır. Eğer geri getirilebilirse bu dünya üzerindeki bütün yaşamın sona ereceği ve Sonsuzluk Savaşının sona ereceğine dair efsaler vardır.

Mezhepler: Temel anlamıyla Yeni Dünya Hükümetinin karşısında olan 3 büyük gücü temsil eder; Kaosun Çocukları, İsimsizin Müritleri, Esoteric Order of Dagon.

Ölüm Gölgeleri:  İsimsizin Müritleri'nin bir bölümü, insanoğlunun tamamen bölünmüş ve bozulmuş olduğuna inanıyorlar bu sayede Bir'lerin geri dönüşü için uygun hizmetçiler olabilirler.

Dhohanoids: Kaos'un Çocuklarının elite savaşçıları, Beden değiştirme ayini sonucunda var  oluşmuşlardır ve korkunç yaratıklara dönüşebilen ölümlülerdir.

İsimsizin Müritleri: Hastur'un(adsız olan) mezhebi. İki parçaya bölünmüşlerdir ilki Ölümün Gögeleri diğeri ise Yağma Fırtınasıdır.

Eldritch Topluluğ'u: Bir gizli kuruluş, kendisini Yeni dünya Hükümed'ine yardım etmeye adadı. Onlar, Kaosun Çocuklarına karşı gölge bir savaş sürdürmektedirler,  kutsal savaşçıları simbiyotları ile (Tagers)

Sonsuz Bir'ler: , Bütün gerçek ve gizli tanrılarının en büyük ve en eskisi. 

Angel: Özel bir meka, yarı makine yarı da organizmadan oluşmaktadır.Yaşayan bu devasa mechada pilot kabinin ortasında bulunur ve fiziksel ve psikoljik olarak mekaya bağlanır. Yeni Dünya Hükümetinin en gelişmiş ve en korkulan silahlarıdır.

Angel Projesi: Yeni Dünya Hükümeti ve Ascroft Vakfının ortak araştırması, yeni bir meka üretmek üzerine.

Esoteric Order of Dagon (EOD): Cthulhu'nun mezhebi ve onun müritleri. Genellikle adalarda ve Deep ones denilen balık adamların yaşadığı yerleri seçmişlerdir.  R'lyehin kaybedilen ada şehrini bulmak için çalışırlar ve amaçları Cthulhu Tanrılarını uyandırmaktır.

Unutulan Bir'ler : En az bilinen eski tanrılardır ve yaşlı olanların sürgününden sorumlu olduklarına dair rivayetler vardır.

Hastur: İsimsiz olan! Ölü tanrı Hastur, İsimsizin Müritlerinin yaşama nedeni.

Büyü: Evrenin enerji dengeleri üzerinde dalgalanmalar sonucu oluşan özel bir yetenek.

Büyücü: Büyüyü kontrol edip isteklerine göre şekillendirebilen canlı.

Mecha: Mistikteknoloji ile çalışan devasa robotlar/savaş makineleri.

Migou: Plüton'dan gelen tuhaf yabancı yaratıklar. Mantar, böcek ve kabuklu yaratıkların korkunç bir birleşimidi. İnsan ırkının eski efendisi ve Nazzadi'lerin yaratıcılarıdır.

Nazzadi: Insan DNA'sından Migou tarafından tasarlanan bir ırk. Yaratılma amaçları insan ırkını ortadan kaldırmak olmasına rağmen kendileri ile ilgili gerçeği öğrendiklerinde İnsanlığın saflarına geçmişlerdir.

Yeni dünya Hükümed'i: İnsan ve Nazzadi'lerin içinde bulunduğu ve dünyayı kontrol eden hükümet.

Nyarlathotep: Sonsuz Bir'lerden biri. İnsanlara özel bir ilgisi bulunmaktadır. Onun meshebi Kaosun çocukları ve Dhohanoid askerleri Chrysalis şirketinii yönetmektedirler.

Eski Bir'ler , Kuvvetli yabancı varlıklar birinici kez dünyayı yönettin.
Önce yok olunmuş eons bunlar karanlık tanrılar fakat şimdi bu dünyanın ustalarındığı gibi yeniden yerleri alma geri dönüyor.

Yağma Fırtına'sı , Unnamable'nin Mürit'lerinde mezhep.
Inanan Insan ve Nazzadi yarışmalarının bütün izleri, scoured eski Bir'lerin dönüşü için yolu yapan dünyadan olmaları gerektiğiye.

Tuhaf Sonsuzluk (strange aeon) , “Eskiler uyandığında yıldızlar sağa kaçacak” eski bir kehanet

Tager: Eldritch Topluluğ'unun bir savaşçısı. Bir Insan veya Nazzadi olabilir. İnsan kalbine sahip yaratıklar, simbiyotlar!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder