26 Şubat 2013 Salı

Ashcroft Vakfı


 Ashcroft vakfı aslında cthulhu tech dünyanın temelini oluşturur. Bütün teknolojik ilerlemeler onların yaptığı araştırmalar sayesinde olmuştur. büyü ve antik bilgi teknoloji ile harmanlayan bir kuruluştur.  Ashcroft  vakfının tarihii anlatmak istedim bu yazıda. 

Ashcroft Kuruluş'u, ilk olarak, elli yıl önce üzerinde dünyayı sarsan ve hayrete düşüren buluşları  mistikteknoloji ile ortaya çıktı ve tabiri caiz ise para bastı. Onlar, ileri teknolojiyi ve antik sihirbazlığı yeni bir bilim alanını adlandırmak için kullandılar. Mistikteknoloji haberdar olamasalar bile Yeni Kükümetin bütün vatandaşlarına kadar ulatı

Miskatonic Üniversitesinde bir yetenekli genç doktora öğrencisi Teresa Ashcroft mistikteknolojinin önderliğini yapmıştı. Arşivin gizlenmiş bölümüne girdiği zaman orada gizemler üzerine tarihi bir kitap bulup çevirisini tamamladığında bilinen fiziğin çok ötesinde bir buluşa imzasını attı. Bu buluş boyutların esnekliği ve birleştirilebilirliği hakkındaydı. Ve boyut motorunun prensiplerini oluşturur.

Boyut motorunu, anti yerçekimi motoru takip etti ve elbette bu da insanlığın eriştiği sınırları genişletti.

Arcanotechnology, sonsuza dek dünyayı değiştirdi. Fosil yakıt ihracatçıları,  bir gece içinde her şeylerini kaybetti. İnatla, alternatif yakıtlar ile çalışan  araçları tasarlamayı reddetmiş olan araba üreticileri rekabete ayak uydurmak mecburiyetinde kaldılar.

B-motoru gelişmiş savaş makinelerine yani mekaların yapılmasına önderlik etti. Bununla birlikte şirketin pazar payı giderek büyüdü ve dünyanın en büyük şirketi halini aldı. Hatta şirket yeni hükümet üzerinde oldukça önemli lobi faaliyetleri yürütebilecek güce ulaştı. Ayrıca şirketin hükümetle olan ilişkisini protesto edenlerin sayısı giderek artmaktadır ancak bu ikisinin aynı yatağı paylaşmasına engel olamamaktadır.

Çalışanlarına ve araştırmacılarına büyük önem gösteren şirket, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır; çok iyi bir maaş, her türlü sağlık sigortası, ev, araç vs. Diğer taraftan araştırmaların insan sağlığı üzerine olan yan etkileri giderek artmaktadır; psikolojik sorunlar, akıl hastalıkları, intihar vakaları vs. Bu yüzden çalışanlar için özel bir klinik oluşturulmuştur. Şirket sağlık sorunları yüzünden kimseyi işten çıkarmamıştır bunun yerine onları tedavi edip, araştırmaya devam ettirmeyi amaçlamaktadır. Aksi durumda ise hayatının devamını sağlamak için çalışmalar yürütmektedir.

İlk mistikteknoloji savaşı sonrasında Yeni dünya Hükümeti ile birlikte Chicago'ya taşınmıştır. Sonrasında ise Angelların keşfini tamamlamış ve halen dünya üzerindeki en güçlü şirket olmayı sürdürmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder