28 Şubat 2013 Perşembe

Cthulhu tech mechalar



Gelelim Cthulhu tech evreninde benim en sevdiğim bölüme yani mechalara. Mecha hayranı bir insan olarak bu evren ile ilgilenmem de bu sebepten olmuştu. Bu noktada kuralların içine dalıp teker teker açıklamak yerine hızlı bir şekilde size mechaları gösterip ağzınızın suyunu akıtmak istiyorum. Her ırkın kendine ait mechaları bulunmaktadır. Mechalar en üstün savaş aracı olarak görüldüğü için savaş dengesi onların üzerinden dönmektedir.

İnsan mechları: Aslında insanların kullandığı mechalar savaştaki en önemli unsur. Savaşlar temelde onların üzerinden ilerlemektedir. Şimdi savaş uçakları gibi düşürsek eğer ordunun vaz geçilmezi konumundalar. Doğal olarak mecha pilotları da bu sebeple oldukça önemli  konumdalar.   

Engel'lar: Yeni Dünya Hükumeti normal mechalardan sonra teknolojiyi ilerleterek Engel'ları keşfetti. Yarı organik, yarı makine olan Engel'lar pilot ile bir bağ kurmaktadırlar. Evengelion Engel'ları anlamak için mükemmel bir animedir. Pilotu nasıl etkilediği veya neler yapabilecekleri orada çok iyi anlatılmıştır. Var olan en üstün teknolojiyi oluştururlar aynı zamanda en güçlü savaş aletidir. Sayıları çok fazla değildir zaten bu yüzden aşırı değerlilerdir. Ben Engel'ları hep bir noktadan sonra oyuncuya ödül olarak verdim. Hiçbir zaman oyunu Engel vererek başlatmadım. 


Nazzadi mechaları: Temelde insan mechalarına benzerler. Ancak onlardan daha hızlı ve çok daha çeviktirler. Nazzadi ırkına benzerler bu sebeple. Ayrıca ara görevler için veya gizli görevler için idealdirler.


Migou mechaları: Elbette çok sevimli uzaylı ırkımız Migou'ların da mechları var. Bir efsaneye göre mecha teknolojisini insanlardan çalmış olsalarda yaptıkları değişimlerle oldukça farklılaştırmışlardır. Genelde böceklere benzerler. Çok güçlü ve dayanıklı olmalarına rağmen üzerlerinde fazla zırh yoktur. Migou'ların mechları da Engel'lar gibi pilotlarıyla bir çeşit bağlantı içindedir ve bu sebeple herhangi bir kaçış mekanizması veya yaşam desteği yoktur.


Ayrıca Tagerlar ve Dagon'ların da detaylı bilgileri kural kitabında mevcuttur ancak toplu aile fotoğrafı olmadığı için onları paylaşmıyorum. İsteyen kural kitabında daha detaylı bilgilere ulaşabilirler.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder