26 Şubat 2013 Salı

Cthulhu tech Irklar ve meslekler




Irklar:

İnsan: Senin veya benden pek bir farkı yok Cthulhu tech evrenindeki insanların. Aynı umuda ve aynı zorluklarla baş edebilme yeteneğine sahip ve aynı karamsarlığa. Sadece Aeon savaşının onlar üzerinde oldukça keskin etkileri oldu. Sekiz milyarı aşan insan nüfusu 2.5 milyara kadar düştü. Savaşın muazzam etkileri ve savaş devam ettikçe nüfusun hızla azalması devam edecek gibi gözüküyor. Ve nüfus azaldıkça da insanların savaşı kazanma ihtimalleri artacak gibi duruyor. Bunun son savaş olduğundan bahsetmiştim daha önce. Ya hikaye devam edecek ya da bitecekti.
Oyun mekaniği içinde skill puanlarına +2 alıyorlar ve seçtiği mesleklere +1 deneyimle başlıyorlar.

Nazzadi: İnsan ve uzaylı dnalarının karışımıyla oluşturulmuş yapma bir ırktır kendileri. Başka yatarımla amaçları insanlık ile savaşmak iken daha sonraki yıllarda isyan edip yeni dünya hükümetine katılmışlardır. Siyah renkli bir tenleri ve alev kırmızısı gözleri vardır. Dünya çapında 1.8 milyar Nazzadinin yaşadığını söylemek sanırım dünyadaki konumlarını açıklamaya yeter. Henüz bir hükümet başkanları olmamasına rağmen çok sayıda milletvekili veya parlamentere sahiptirler.
Gece görüşüne sahiptirler. Ayrıca savaşmak için yaratılan bir ırk oldukları için tüm savaş yeteneklerine aşinadırlar.

Ayrıca insan ve Nazzadilerin birleşmelerinden doğan ve farklı isimle adlandırılan türler de vardır. Ancak bunlar sonraki kitaplarda yer aldığı için burada açıklamak istemiyorum.



Meslekler:

Arcanotechnian:
Yarı sihirbaz yarı bilim adamı olan meslek Ashcroft vakfı tarafından oluşturulmuştur. İki şekilde karşımıza çıkabilirler. Bunlardan ilki tamamen teknoloji odaklı olup makineleri tamir etmek, geliştirmek, yeni icatlar bulmak üzerine olurken diğerinde arcane teknolojiyi anlayabilen bir bölümdür. Genellikle laboratuarda araştırma yaparken bulunurlar. Yeni teknolojiler geliştirmek veya mechaları bir adım öteye getirmekten sorumludurlar. 

Engel pilotu:
Engeller en son teknolojinin ürünleridir ve pilotları da özel eğitimli, üstün başarılı insanlardır. Evangelion’u izlemiş olanlar onları daha iyi anlayabilirler. Engel pilotları Engel’leri ile bir bağ kurarlar ve bu bağ bir süre sonra onların zihinlerine zarar vermeye başlar. İki farklı hayatları vardır onların ve bu kişilik bölünmesine kadar giden psikolojik sorunlara yol açar. Engeller yarı organik bir makine olduğu için onun kullanmak Engel ile telepatik bir bağ kurmak anlamına gelir ve bu oldukça yorucudur. Bu süreçte beyinlerine yerleştirilen bir parça sayesinde olur. 

Ajan:Uzaylılara dair en gizli bilgilere ulaşıp onları toplayan ve Yeni Dünya Hükümetine veren meslektir. Belki de savaşın en önemli bölümünü onlar yürütür çünkü Aeon veya sonsuzluk savaşındaki en önemli şey bilgidir. Genelde bilgi derleme ve araştırma görevleri yaparlar. İzleme veya bilgi toplama da sıklıkla çıktıkları görevlerdendir. Bana göre birkaç asker ile birlikte bir bilgi toplama görevi veya casusluk görevi oldukça keyifli olabilir. 

Mecha pilotu: Yeni Dünya Hükumetinin en önemli savaş gücü onlar oluşturur. Hem sayıları Engel pilotlarından fazladır hem de Mechalar oldukça güçlüdür. Genelde tek bir tip mecha üzerinde uzmanlaşmış olurlar. Yıllarca onun eğitimini alırlar ve özel insanlardır. Günümüzün savaş uçağı pilotlarına benzerler. Hepsinin bir takma ismi vardır. Mechalarının üzerinde onları tanıtan semboller bulunur. Mecha pilotluğu zordur elbette ancak asla Engel pilotluğu kadar zor değildir.











Asker: devasa mechaların yanında durup savaşın seyrini değiştirebilirler. Bir çoğu otomatik silahlar ve kalın zırhlarla donatılmışlardır. Savaşmaktan korkmazlar. Genelde korkularının olduğu da söylenemez. Mecha oyunların dışında kalan oyunlarda.  oldukça faydalı olurlar. Her role yapma oyununda olduğu gibi savaşırlar 

Araştırma görevlisi: Cthulhu yazıtlarını inceleyen, doğa üstü olaylarla ilgilenen, araştırmaları yapan meslektir. Elbette bu araştırmaları yapmanın bir bedeli vardır. O bedel de insan aklının alamayacağı bilgiler karşısında deliliğin sınırlarında dolaşan araştırmacılarda gözükür. Tüm ilerlemeler onların sayesinde olur.


Tager: doğa üstü bir simbiot denilebilir Tagerlar için. Çok gizli bir ayinle bedenlerini simbiot ile birleştirenler inanılmaz bir karizmaya sahip olmakla birlikte özel yeteneklere de ulaşırlar. Kitapları okurken hayranlıkla seyrettiğim bir meslektir aslında. Özel yetenekler, karizmatik bir görünüş, kişilik yapıları ile çok iyidirler. Hatta Engel pilotluğu ile birlikte olmak istediğim ikinci meslektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder