4 Mart 2013 Pazartesi

Diskdünya, örnek oyunlar



Ölümde eğlence olur diye kovalar bunları. Bu noktada daha eğlenceli olsun diye gruba bir turist eklenebilir. Turist ve ölümün muhabbetleri çok ilginç olabilir. Aynı şekilde turistte çok para olduğu için bütün halk da bunların peşine düşebilir. Turist için ise ölüm tarafından kovalanmak inanılmazdır ve her anını fotokraft makinesi ile ölümsüzleştirmek ister. Mesela şu an aklıma geldi bir büyü fotokraft makinesine bulaşsa ve çektiği her fotokraft gerçek dünyadan silinip fotokrafta hapisolsa ilginç bir hikaye olabilir. Belki uzun bir kapmainde ara oyun olarak kullanılabilir.
Vahşi katil: Şehirde cinayetler olmaya başlar. Cinayetlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır ve işin ilginci cesetler vahşice öldürülmektedir. Kolları parçalanır, bacakları koparılır, kafalarıyla top sektirilir gibi değişik fantezilere kurban gitmektedirler. Bunun üzerine güvenlik güçleri aramaya başlar ancak hiçvir askerin veya polisin katilin peşine düşecek cesareti yoktur. Bunun üzerine şehrin zeki yönetimi katili bulana ödül vermeyi garantiler hatta o kadar büyük bir ödül verilir ki herkes katilin peşine düşer. Ancak kimse bulamaz ve cinayetler devam eder. Bu noktada başlar hikaye. Karakterlerde katili arayan takımdadırlar veya başka bir şehirden gelirler. Eğer başka bir şehirden gelirlerse okudan dolayı bir süre nefes alamazlar. Katil büyük bir gorildir ve her gece bir kişiyi öldürmektedir. Cesetler incelendiğinde organların koparılmadığını keskin bir cisimle kesildiğini görürler. Tanıklık eden birkaç kişi vardır ve onlarda sadece çok büyük, kocaman bir gölge ve garip sesler duymuşlardır. Gorilin hikayeside şudur ki büyü okulundan bir büyücü odasını temizleyecek bir büyü yapmaya kalktığı sırada bir büyü anaforuna yakalanır ve ortaya zeki bir gorill çıkar. Ancak gorilin insanı duyguları yoktur ve önüne geleni öldürmektedir. Goril çok güçlüdür ve öldürülememektedir. İp uçlarını araştıran karakerler büyücüye ulaşır. Büyücü onlara unsummon büyüsünü yapabileceğini ancak bunun için gorilin saçına ihtiyacı olduğunu söyler. Grupda gorilden saç almak için yola çıkar. Tabi onu dövüşte yenemeyeekleri için başka bir yöntem bulmaları gerekir. Bolca heyecanın olabileceği ilginç bir oyun olabileceğini düşünmekteyim.


Sıradan bir gün: Şehirde fazlasıyla sıradan bir gündür.  Ölümün canının sıkılması haricinde. Ölüm şehirde dolaşıp canının sıkıntısını alacak bir şey arar. Kahveye gidip kağıt oyunu oynamak ister mesela ve oradaki herkes ölür. Sonra bir grubupta baterist olur grup ve konseri izleyen herkes ölür. Pazara gidip alış veriş yapar herkes yine ölür. Tabi durum böyle olunca herkes korkar ölümden. Onu görünce herkes kaçmaya başlar ve bizim karakterlerde bir gün sokakta ölümle karşılaşırlar. Daha sonra hepsi beraberce kaçmaya başlarlar.


Bunlarla birlikte içinde bir turistin bulunduğu her oyun oldukça eğlenceli olabilmektedir. Hele turist ve büyücünün aynı anda olduğu oyunlar daha eğleceli olabilmektedir. Astım hastası bir kimyager, alkolik bir guard, aşırı agresif bir pandomimci ile gerçekten çok eğlenceli oyunlar ortaya çıkar. Disk dünya oyunlarını kurgularken bir parça aşırıya kaçmak gerekir bence. Çünkü oyunun eğlenceli bölümü karakterlerde değil oyunun kurgusunda saklıdır. Daha önce söylediğim gibi karakterler yaşamaya çabalamaktadırlar. Mesela şehrin kötü kokusu gidermek için bir temizlikçi grubu kiralansa. Daha sonra onlar derenin içine girdiği zaman mutasyona uğrasa ve orataya ninja kaplumbağalar gibi farklı yaratıklar çıksa. Samuray kelebekler mesela. Hikayeyi kurgularken gerçekten sınırları aşmak gerekli bence. Daha sonra süper güçlere kavuşan temizlikçiler diski tüm pisliklerden temizlemeye karar verse. İşte karşımızda oldukça eğlenceli bir oyun çıkıyor. Düşünün ki grubumuz kaza ile! uzay aracına binerler ve uzaya giderler yada dünyanın sonunundan atlamaları gerekir. Kütüphanecinin muzunun bittiğini ve kitapları yırtmaya başladığı düşünün ve en çok da büyü kitaplarını yırtmaktan zevk alıyordur. Buna büyücülerin tepkisi ne olurdu bir düşünün ve neler yaşanabilirdi. Bütün bunlar diski eğlenceli kılan etmenlerdir ve bana göre oyunun içinde mutlaka yer almaları gerekir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder